غذاهای محلی استان گیلان
20 خورش سنتی شمالی از باقلاقاتق تا چغرتمه
اگر گیلان را خوشمزهترین استان ایران نامگذاری کنیم اغراق نکردهایم. گیلان زیبا و دوستداشتنی با مردم فوقالعاده خونگرم و باصفایی که دارد حدود 220 نوع غذای محلی دارد و در سال 1394 به عنوان استان خلاق و متنوع خوراک شناسی در یونسکو به ثبت رسیده است. غذاهای خوشرنگ، خوشعطر و خوشطعمی که پایه اصلی اکثر آنها را بادمجان، سیر، گردو، رب انار و سبزی های محلی همچون خالواش و چوچاق تشکیل میدهد. مرغ ترش، خورش اناربیج، باقلاقاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده گیلان شهرت جهانی پیدا کردهاند و در کنار طبیعت زیبا و جاذبههای تاریخی و طبیعی استان، غذاهای محلی گیلان نیز به عنوان یکی از پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری این استان قلمداد میشود. این را هم بدانید که غذای هر شهری را باید توی همان شهر مزه کرد. به علت تنوع بسیار زیاد غذاهای استان گیلان، به غذاهای خورشتی آن در این صفحه می پردازیم و بقیه غذاها در صفحه غذاهای غیرخورشتی گیلان بررسی می شوند.