(98) 913 687 4610
 ایران، یزد

گلدان میناکاری صنایع دستی ایران

برای تهیه یک اثر مینایی، ابتدا فلز به شکل و اندازه مورد نظر توسط مسگر متخصص ساخته می‌شود. بعد لعاب سفید رنگ یکدستی به آن می‌زنند. فلز لعاب خورده، به منظور پخته شدن در کوره قرار می گیرد. بعد آن را از کوره خارج کرده و مجددا با لعاب مرغوب‌تری پوشانده و دوباره حرارت می‌دهند. معمولاً سه، چهار بار عمل لعاب دادن تکرار می شود و در هر بار، شی حدود 700 درجه حرارت می بیند تا رنگ لعابش ثابت شود. بعد روی آن با رنگ های گوناگون نقاشی می شود. سپس شی باز به کوره می رود و حدود 400 درجه حرارت می بیند تا رنگ ها به صورت مطلوب درآید.


گلدان میناکاری

نوع محصول

میناکاری

طرح

گل و مرغ

کاربرد

گلدان

رنگ

آبی

میناکاری هنری با پیشینه‌ای در حدود پنج هزار سال است که برای زیبایی بخشیدن زیور آلات و ظروف مختلف استفاده می شده است. این هنر ترکیبی از آتش و خاک است که با هنر نقاشی آمیخته می‌گردد و نقش‌های زیبایی را می‌آفریند. پیشینه هنر میناکاری به زمان روم باستان باز می‌گردد زیرا گزارش ها حاکی از میناکاری بودن بخشی از مجسمه زئوس دارد. این مجسمه یکی از عجایب هفت گانه و مربوط به 450 سال قبل از میلاد مسیح است. سابقه هنر میناکاری در ایران به زمان اشکانیان و ساسانیان می رسد. ولی استفاده از آن در آغاز اسلام، تا پیش از حکومت غازان خان مغول، روشن نیست. پادشاه در مدت کوتاهی به علم شیمی دست یافت و بر خلاف پیشینیان که مبالغ هنگفتی در راه پیدا کردن اکسیر صرف می کردند ترجیح داد که دانش و مساعی خود را صرف هنر میناکاری نماید. هنر میناکاری در ایران بیش از نقاط دیگر تجلی داشته است و یکی از نمونه های قدیمی آن در عهد صفویه توسط شاردن جهانگرد فرانسه ذکر شده است که قطعه مینایی از کارهای اصفهان بوده، مشتمل بر طرحی از پرندگان و حیوانات بر زمینه گل و بته به رنگ آبی کم رنگ و سبز و زرد و قرمز.

از آنجایی که سطح مینا لعاب کاری و در کوره پخته شده است میتوان به راحتی آن را با آب گرم و اسفنج شستشو داد بنابراین نیازی به سیم ظرفشویی و یا ابزار نوک تیز و خشن نخواهید داشت.
مینا حتی در زیر خاک ماندگار است.
اگر اسید (مانند سرکه و آبلیمو) به مدت طولانی در ظرف بماند رنگ‌ها را از بین می برد.
از ضربه خوردن مینا باید جلوگیری شود زیرا سطح لعاب کاری شده آن از فلز جدا می‌شود و باعث پریدگی در قسمت‌های مختلف می‌شود و اگر تعمیر نشود باعث جدا شدن بقیه قسمت‌های ظرف می شود.
حمل این اشیا باید با دقت صورت گیرد بدین منظور آنها را در لفاف‌های نرم قرارداده تا بر روی یکدیگر قرار نگیرند.
حرارت زیاد می‌تواند باعث سیاه شدن و سوختن رنگ‌های ظروف میناکاری شود.
اگر احساس می‌کنید که رنگ آن‌ها کدر شده و درخشندگی سابق خود را از دست داده‌اند، تنها با استفاده از آبگرم و پارچه نرم می‌توانید درخشندگی سابق را به آن بازگردانید.

ماه رمضان در کشورهای مختلف

رمضان در کشورهای مختلف

سفره افطار، تزیین خیابان ها
جشنواره رمضان

جشنواره رمضان

هالووین در کشورهای مختلف

هالووین در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال هالووینی
جشنواره هالووین

فستیوال هالووین

زمستان در کشورهای مختلف

زمستان در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال برفی
جشنواره برفی

فستیوال زمستانی

روز ولنتاین در کشورهای مختلف

ولنتاین در کشورهای مختلف

معرفی 23 فستیوال ولنتاینی
شب یلدا در کشورهای مختلف

یلدا در کشورهای مختلف

آشنایی با 21 فستیوال یلدایی
جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان

جاهای دیدنی چابهار

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان
سوغات خوراکی و صنایع دستی چابهار

سوغات چابهار

از چابهار چه بخریم؟
سوغات خوراکی و صنایع دستی اصفهان

سوغات اصفهان

از اصفهان چه بخریم؟