پرتاب پوست هندوانه در یلدای مشهدیها
در مراسم كف زنی، ریشه گیاهی به نام چوبک یا بیخ را، در آب خیسانده و پس از چند بار جوشاندن، در ظرف بزرگ سفالی به نام "تغار" میریزند. مردان قدرتمند با کمک چوبهای نازک درخت انار، مایع مزبور را برای چند ساعت هم میزنند تا به صورت کف سفت درآید. این کار در محیط سرد انجام میشود تا مایع خشک شود. در پایان شیره شکر به آن اضافه میکنند و آماده خوردن میشود. شیرینی به دست آمده "كف" نام دارد كه با مغز گردو و پسته تزیین میشود. مشهدیها رسم داشتند كه بعد از خوردن هندوانه یلدا، پوست آن را به پشت بام همسایه بیندازند تا اگر همسایه، توانایی خرید آن را ندارد پوست آنرا بتراشد و بخورد. پرتاب پوست هندوانه تا بام همسایه هفتم ادامه داشت. سفره یلدای مشهدیها، با انواع خوراكیها از جمله هویج، گلابی، انگور، پرتقال، سیب، انار، زیتون سبز، خربزه، هندوانه، لبو، چغندر پخته، شلغم پخته، تخمه، برگه زردآلو، برگه هلو، گردو، کشمش و بادام پر میشود. اگر قبل از شب چله برف باریده باشد برخی از مردم در این شب با خوردن معجون برف و شیره، به سرمای زمستان سلام میکنند.