(98) 913 687 4610
 ایران، یزد

کوسن ترمه صنایع دستی ایران

ترمه را معمولا با استفاده از پشم گوسفند یا ابریشم می بافند. پشم گوسفند را پس از شستشو، سفید می کنند تا آماده رنگ کردن شود. پشم هنگام رنگ شدن بهتر رنگ را جذب خود می کند، از این رو بیشتر اوقات، در بافتن این پارچه از پشم گوسفند استفاده می شود. برای رنگ کردن، از رنگ های گیاهی و رنگ های مصنوعی استفاده می شود. اکثر ترمه های ایرانی در رنگ های سبز، قرمز، عنابی، مشکی و نارنجی بافته می شوند.


کوسن ترمه

نوع محصول

ترمه

طرح

شاه عباسی

کاربرد

کوسن

رنگ

آبی، سبز، قهوه ای

شروع ترمه بافی در ایران به اوایل دوره صفویه می رسد هر چند برخی عقیده دارند كه زادگاه اصلی ترمه، قلب آسیای مركزی و ارتفاعات كشمیر است. عده ای نیز بر این باورند كه ترمه بافی ابتدا در ایران آغاز گردید و سپس به كشمیر راه یافت. این هنر در دوره شاه عباس صفوی به اوج شكوفایی و تكامل خود دست یافت، كه شهره جهان گشت و به یكی از محصولات صادراتی ایران مبدل شد. در گذشته، مردم ترمه را با دست می بافتند و برای مصارف گوناگون از آن استفاده می کردند. بعدها ماشین هایی برای بافت آن ساخته شد. امروزه بافتن ترمه به صورت دست منسوخ شده است زیرا صرفه اقتصادی برای بافنده و خریدار ندارد. این پارچه زیبا و محصولاتی که با آن ساخته و دوخته می شوند توسط ماشین های بافندگی آماده می شوند. در آغاز زرتشتیان پایه گذار هنر ترمه بافی بودند و از آن برای دوخت شلوارها و جامه های سنتی و مذهبی خود استفاده می كردند كه از نوع راه راه آن (محرمات) به عنوان شال كمر استفاده می نمودند.
معمولا ترمه را با بته جقه های آن می شناسند كه این نماد برگرفته از سروی خمیده است كه ریشه در فرهنگ اصیل ایرانی-زرتشتی دارد. این نماد علاوه بر فروتنی و خضوع در برابر معبود (اهورامزدا) داستانی این چنین دارد: زرتشت پیامبر قدیم ایران زمین این درخت بهشتی را در پیشگاه آتشكده كاشت و از آن به بعد این سرو خمیده بعنوان نماد و نقشی مقدس و اهورایی در نفیس ترین پارچه یعنی ترمه از ان استفاده شده است

پارچه ترمه با همه استحکام و مقاومت، در برابر نور و رطوبت آسیب‌پذیر است و نور و رطوبت از بزرگترین عوامل رنگ پریدگی ترمه است.
این پارچه به دلیل داشتن ابریشم، حساس است؛ پس بهترین روش شستشوی آن سپردن ترمه به خشک‌شویی یا بخارشویی است، اما اگر می‌خواهید رومیزی یا سجاده خود را در خانه بشویید اول آن را در هوای آزاد آویزان کنید و به آرامی به آن ضربه بزنید تا گرد و غبار از آن خارج شود بعد با آب ولرم و مواد شوینده ملایم که آنزیم یا سفیدکننده ندارد خیس کنید و با دقت و بدون چنگ زدن بشویید.
برای خشک کردن ترمه آن را به صورت افقی و در محیط باز خشک کنید.
اگر خواستید ترمه را اتو کنید حتماً بر روی یک پارچه نخی و از پشت به رو اتو کنید.
بید یکی از دشمنان ترمه است و همان گونه که پارچه‌های پشمی در برابر بیدزدگی محافظت می‌شود، می‌بایست در نگهداشت ترمه اقدام شود، که متداول‌ترین آن‌ها استفاده از نفتالین می‌باشد.
ضخامت مغزی ترمه یکی از اساسی ترین فاکتور های خرید ترمه است، ضخامت بیشتر ماندگاری بیشتر و کیفیت بیشتری را دار خواهد بود.
برای ترمه های رومیزی و رانر ها ابعاد یکی از عوامل موثر در قیمت کالا است، بهتر است قبل از خرید ابعاد را بررسی نمایید.
بهترین نوع رومیزی با ابعاد 100*100 سانتی متر است، که مناسب همه نوع میز می باشد.

ماه رمضان در کشورهای مختلف

رمضان در کشورهای مختلف

سفره افطار، تزیین خیابان ها
جشنواره رمضان

جشنواره رمضان

هالووین در کشورهای مختلف

هالووین در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال هالووینی
جشنواره هالووین

فستیوال هالووین

زمستان در کشورهای مختلف

زمستان در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال برفی
جشنواره برفی

فستیوال زمستانی

روز ولنتاین در کشورهای مختلف

ولنتاین در کشورهای مختلف

معرفی 23 فستیوال ولنتاینی
شب یلدا در کشورهای مختلف

یلدا در کشورهای مختلف

آشنایی با 21 فستیوال یلدایی
جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان

جاهای دیدنی چابهار

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان
سوغات خوراکی و صنایع دستی چابهار

سوغات چابهار

از چابهار چه بخریم؟
سوغات خوراکی و صنایع دستی اصفهان

سوغات اصفهان

از اصفهان چه بخریم؟