(98) 913 687 4610
 ایران، یزد


شیرینی‌های پرطرفدار ایرانی

شیرینی‌های پرطرفدار ایرانی

شیرینی‌های معروف و پرطرفدار ایرانی


ایرانیان تاریخی طولانی در تولید شیرینی‌جات داشته‌اند، بستنی البته نه به صورت فعلی، ۲۴۰۰ سال پیش در ایران اختراع شده‌است و ریشه تاریخی کوکی‌های غربی به کلوچه ایرانی در ۱۳۰۰ سال پیش می‌رسد. البته حداقل در مورد بستنی، ایرانیان آنچنان در تاریخ تحول آن مشارکت نداشته‌اند که شاید ریشه در کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنیاتی در آسیا نسبت به اروپا داشته باشد، که آن هم ریشه در مشکل دار بودن هضم لاکتوز برای اکثر مردم آسیا دارد. از شیرینی‌های معروف ایرانی كه در كشورهای دیگر هم شناخته شده هستند می‌توان به گز 450 ساله اصفهان، سوهان 100 ساله قم، قطاب 100 ساله یزد و قرابیه 120 ساله تبریز اشاره نمود. علاوه بر این شیرینی‌های معروف، هر شهر ایران دارای شیرینی‌های محلی نیز می‌باشد كه شناخت آنها نیز خالی از لطف نیست. در این صفحه به معرفی مختصر تعدادی از شیرینی‌های معروف ایرانی پرداخته می‌شود.

شیرینی باقلوا

شیرینی باقلوا

باقلوا تبریز، قزوین، یزد

باقلوای تبریز

شیرینی گز اصفهان

شیرینی گز اصفهان

گز اصفهان

گز شیرینی معروف اصفهان

شیرینی رشته خوشکار گیلان

شیرینی رشته خوشکار گیلان

رشته خوشکار گیلان

رشته خوشکار

شیرینی پشمک یزدی

شیرینی پشمک یزدی

پشمک یزدی

پشمک یزدی

شیرینی کلمپه کرمان

شیرینی کلمپه کرمان

کلمپه کرمان

شیرینی کلمپه

شیرینی قرابیه

شیرینی قرابیه تبریز

شیرینی قرابیه، سوغات تبریز

قرابیه تبریز

شیرینی نان برنجی

شیرینی نان برنجی

نان برنجی

نان برنجی

شیرینی نبات

شیرینی نبات

انواع نبات

نبات

شیرینی باسلوق

شیرینی باسلوق

باسلوق ملایر

باسلوق ملایر

شیرینی قطاب

شیرینی قطاب

قطاب یزد

قطاب یزد

شیرینی نقل

شیرینی نقل

نقل ارومیه

نقل ارومیه

شیرینی لوز

شیرینی لوز

لوز یزد

لوز یزد

شیرینی حاجی بادام

شیرینی حاجی بادام

حاجی بادام یزد

حاجی بادام یزد

شیرینی سوهان

شیرینی سوهان

سوهان قم

سوهان قم

شیرینی کاک

یوخه شیراز

کاک کرمانشاه

کاک کرمانشاه

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی

نخودچی قزوین

نخودچی قزوین

شیرینی کنجدی

شیرینی کنجدی

شیرینی کنجدی کردستان

شیرینی کنجدی کردستان

شیرینی قندفوت

شیرینی قندفوت

قندفوت مشهد

قندفوت مشهد

شیرینی پولکی

شیرینی پولکی

پولکی اصفهان

پولکی اصفهان

شیرینی بادام سوخته

شیرینی بادام سوخته

بادام سوخته

بادام سوخته

شیرینی نان پنجره‌ای

شیرینی نان پنجره‌ای

نان پنجره‌ای

نان پنجره‌ای

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی باقلوا

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، باقلوا

شیرینی باقلوا

باقلوا از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است كه در انواع تبریزی، یزدی و قزوینی تولید می‌شود. ریشه باقلوا به ترکیه و کشورهای آسیای مرکزی مانند قفقاز، روسیه و آذربایجان برمی‌گردد. همچنین در برخی کشورهای عربی مانند لبنان و سوریه، همچنین در یونان و قبرس نیز باقلوای محلی وجود دارد. با این حال، معروف‌ترین باقلواهای جهان را می‌توان در ترکیه و باکو یافت. طبق برخی اسناد تاریخی، نخستین باقلوا به شکل کنونی خود در آشپزخانه "کاخ توپکاپی" در استانبول سرو شده است. در طول دوره پادشاهان عثمانی، مرسوم بود که در روز پانزدهم ماه رمضان مراسمی به نام "باقلوا عالی" برگزار می‌شد. البته طبق داستان دیگری، یکی از قدیمی‌ترین دستورهای باقلوا به دو قرن قبل از میلاد و دوران روم باستان بازمی‌گردد. این موضوع یکی از مباحث تاریخی بین ترک‌ها و یونانی‌هاست که هر طرف ادعا کرده ریشه باقلوا کشور خودش است.
ساختار کلی باقلوا به این صورت است که لایه‌ای از خمیر خاص با مغزهای خرد شده مانند پسته و بادام پر می‌شود و شربت یا عسل بر روی آن ریخته می‌شود. باقلوای ایرانی به شکل‌های لوزی، مربعی و لوله‌ای و در طعم‌های بیدمشکی، نارگیلی، پسته‌ای، بادامی و دیگر مغزیجات موجود است. مواد اصلی باقلوای ایرانی شامل گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم‌مرغ، خاک قند، شیر و روغن است. به دلیل نزدیکی تبریز به ترکیه، قدیمی‌ترین نوع باقلوای ایرانی در تبریز تولید شده است.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی گز اصفهان

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، گز اصفهان

شیرینی گز اصفهان

گز، از شیرینی‌های سنتی و بسیار محبوب اصفهان است که در انواع ساده، آردی، لقمه‌ای، سوهانی، شکلاتی، زعفرانی، انگبینی و مغزدار عرضه می‌گردد. این شیرینی با قدمتی نزدیک به ۴۵۰ سال، از دوران صفویه تاکنون جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و تاریخ اصفهان داشته و جزو سوغات اصلی این شهر است. در طول تاریخ، گز دستخوش تغییرات بسیاری شده است. به عنوان نمونه، در زمان قحطی ناشی از جنگ جهانی اول در سال ۱۲۹۳ شمسی، این شیرینی به تدریج از سفره‌های مردم حذف شد یا مغزهایی مانند پسته و بادام به دلیل گرانی جای خود را به مواد ارزان‌تری نظیر باقلا دادند. گز اصفهان که ریشه در واژه "گز انگبین" دارد، از مواد اولیه‌ای چون سفیده تخم‌مرغ، شکر، گلاب و انگبین تهیه می‌شود. انگبین که از شیره گیاه گون توسط حشره‌ای تولید می‌شود، طعم منحصر به فردی به گز می‌بخشد. البته امروزه به دلیل کمیاب بودن انگبین، از جایگزین‌های گیاهی مشابه استفاده می‌شود. گز اصفهان به عنوان یک میراث ناملموس فرهنگی در یونسکو ثبت شده است و یکی از نمادهای این شهر محسوب می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | رشته خوشکار

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، رشته خوشکار

شیرینی رشته خوشکار

رشته خوشکار یکی از شیرینی‌های خوشمزه و منحصر به فرد گیلان است که در ماه رمضان بسیار پرطرفدار است. این شیرینی محلی به صورت نیمه آماده تهیه می‌شود، سپس در روغن سرخ شده و با چای سرو می‌شود. مواد اصلی این شیرینی شامل خمیری است که از آرد برنج تهیه می‌شود و با موادی مانند مغزها، شکر و دارچین پر می‌شود. سپس در روغن سرخ شده و سرو می‌گردد. دستور تهیه شیرینی خوشكار بسیار ساده است و زمان زیادی را از شما نمی‌گیرد. می‌توانید این شیرینی را تهیه کرده و در فریزر نگهداری کنید؛ سپس هر زمان که خواستید آن را سرخ کرده و میل نمایید.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی پشمک یزدی

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، پشمک یزدی

شیرینی پشمک یزدی

پشمک یکی از شیرینی‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با عبور هوای گرم و مرطوب از روی شکر تهیه می‌شود. در این فرآیند، شکر به حالت نیمه‌جامد در آمده و سپس به رشته‌های بلند و نازک تبدیل می‌شود. این شیرینی که بافتی نرم و مشابه پنبه دارد، به خانواده آب‌نبات‌ها تعلق داشته و در سراسر جهان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. پشمک معمولاً با مقادیر کمی طعم‌دهنده یا رنگ خوراکی تهیه می‌شود و در طعم‌های متنوعی مانند زعفران، کاکائو، وانیل، شیر، طالبی، پرتقال، توت‌فرنگی، نعناع و غیره عرضه می‌گردد. با استفاده از رنگ‌های خوراکی مجاز و طعم‌دهنده‌ها می‌توان پشمک‌های رنگارنگ و متنوعی تهیه کرد. روش تهیه پشمک یزدی شباهت زیادی به دستور تهیه پشمک ترکی دارد و از نظر طعم و ظاهر نیز بسیار مشابه هستند. این شیرینی که از الیاف حرارت‌دیده شکر همراه با آب تشکیل شده است، بافتی لطیف دارد و به راحتی در دهان آب می‌شود. معروف‌ترین پشمک ایرانی در استان یزد توسط شیرینی‌سازی حاج خلیفه تولید می‌شود. اگرچه منبع دقیق پیدایش پشمک مشخص نیست و موقعیت جغرافیایی دقیقی برای آن در نظر گرفته نشده است، اما شواهد نشان می‌دهد که این شیرینی حدود ۶۰۰ سال پیش در میان شیرینی‌های ایرانی دیده شده است. در سطح جهانی، معروف‌ترین نوع پشمک توسط ویلیام موریسون و جان واتون آمریکایی ابداع شد. آن‌ها در سال ۱۸۹۷ برای اولین بار دستگاه ساخت پشمک را اختراع کردند که انقلابی در تولید این شیرینی محبوب ایجاد کرد.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی کلمپه کرمان

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، کلمپه

شیرینی کلمپه

شیرینی کلمپه از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های استان کرمان است و در سبد سوغات این استان قرار دارد. این شیرینی دارای عطر و طعم بسیار دلپذیری می‌باشد و در انواع گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای تولید می‌شود. کلمپه شامل دو لایه است که لایه میانی آن از خرما، گردو، پودر دارچین و پودر هل تهیه می‌شود. لایه بیرونی آن که شبیه کلوچه است، از آرد، زعفران دم‌کرده، زرده تخم‌مرغ و بیکینگ‌پودر تهیه می‌شود. این شیرینی كاملا ارگانیك می‌باشد و برای شیرین كردن آن به جای شكر از خرما استفاده می‌شود. این نوع شیرینی را به دلیل خشک بودنش می‌توانید برای مدت طولانی در ظروف بسته نگهداری کنید.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی قرابیه

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، قرابیه

شیرینی قرابیه

شیرینی قرابیه یکی از پرطرفدارترین سوغاتی‌های تبریز است که به دلیل مواد اولیه مورد استفاده در آن، یکی از گران‌ترین شیرینی‌ها به شمار می‌رود. این شیرینی بسیار خوشمزه از مواد اولیه‌ای مانند آرد، وانیل، تخم‌مرغ و غیره تشکیل شده است که در مدل سنتی با مغز پسته و بادام پر می‌شود. جالب است بدانید که این شیرینی از شیرینی‌های سالم به شمار می‌رود زیرا در پخت آن از روغن استفاده نمی‌شود. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نگران سلامتی خود هستند، می‌توانند از این شیرینی خوشمزه و معطر بدون نگرانی لذت ببرند.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی نان برنجی

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، نان برنجی

شیرینی نان برنجی

شیرینی نان برنجی ایرانی، نوعی کوکی ظریف، خوش‌عطر و کم شیرین است كه به طور سنتی در ایام نوروز سرو می‌شود. در تهیه این شیرینی که شهرت خاصی در میان ایرانگردان و ایرانیان دارد، از آرد برنج، آرد گندم، پودر شکر، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و هل استفاده می‌شود. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان می‌توان به نان برنجی ساده با روغن کرمانشاهی و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد. این شیرینی به عنوان سوغات شهر کرمانشاه، قزوین، زنجان، یزد و شیراز شناخته می‌شود و به عنوان میراث معنوی استان کرمانشاه به ثبت ملی رسیده است.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی نبات

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، نبات

شیرینی نبات

نبات نوعی قند است که از نیشکر به دست می‌آید که طی یک مکانیزم فیزیکی تابع زمان و دما، متبلور شده و به صورت کریستال‌های زیبا شکل می‌گیرد. برای تهیه نبات ابتدا شکر را در آب جوش حل می‌کنند تا محلول سیرشده درست شود. سپس نخی در آب آویزان کرده و می‌گذراند تا خنک شود و بلور تشکیل شود. نبات پدربزرگ آبنبات‌های امروزی است و امروزه در طعم‌های نبات با طعم هل، دارچین، به لیمو، گل‌گاوزبان، گل محمدی و نبات با طعم نعنا تهیه می‌شود. شاخه نبات، نبات چوبی، نبات دندانه، نبات مخلوط، پرده نبات و پودر نبات انواع شكل‌های مختلف نبات هستند كه در بازار عرضه می‌شوند. در زمان‌های قدیم، مادربزرگ‌ها برای هر درد و سوزشی چای نبات تجویز می‌کردند، زیرا تركیب چای نبات، اثر درمانی سریع دارد. همه شما احتمالاً تجربه دل درد را داشته‌اید كه با نوشیدن چای نبات، احساس آرامش كرده‌اید و دل دردتان برطرف شده است. اگر دچار دیابت نیستید، حتما نبات را همراه نوشیدنی‌هایتان مصرف کنید.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی باسلق

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، باسلق

شیرینی باسلق

باسلق یكی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است كه در مناسبت‌های عید نوروز و شب یلدا سرو می‌شود. این شیرینی به علت اینكه از ژلاتین تهیه می‌شود حالت ژله‌ای دارد و به دلیل اینكه خیلی راحت خورده می‌شود به آن راحت‌القوم نیز گویند. محال است كه این شیرینی را بخورید و عاشقش نشوید. این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار از نشاسته، شكر، وانیل، گلاب، پودر ژلاتین، مغز گردو و پودر نارگیل تهیه می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی قطاب

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، قطاب

شیرینی قطاب

قطاب یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های سنتی یزد است که آرد گندم، ماست و زرده‌ی تخم‌مرغ مواد لایه‌ی بیرونی و پودر قند، هل و پودر بادام مواد لایه‌ی درونی آن را تشکیل می‌دهند.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی نقل

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، نقل

شیرینی نقل

نقل شیرینی خوشمزه‌ای است که به دلیل بافت نرم و بوی مطبوعش، جایگزین قند می‌شود. نقل بیدمشک ارومیه، که داخلش با مغز گردو پر می‌شود، نقل وانیلی، نقل زعفرانی، نقل با طعم گلاب و نقل دارچینی از انواع شیرینی نقل هستند.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی لوز

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، لوز

شیرینی لوز

لوز از شیرینی‌های معروف و مخصوص یزد است که پای ثابت همه مراسم‌ها می‌باشد. مواد تشکیل دهنده این شیرینی یزدی، شکر، پودر قند، پودر بادام، زعفران و آب است و با کمی تفاوت در مواد تشکیل دهنده، از شیرینی‌های سنتی تبریز هم محسوب می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی حاجی بادام

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، حاجی بادام

شیرینی حاجی بادام

شیرینی حاجی بادام یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایران است که در شهرهای کرمان، یزد و کاشان تولید می‌شود. این شیرینی کوچک و خوشمزه با استفاده از موادی مانند مغز بادام، زرده تخم‌مرغ، پودر قند، روغن جامد، آرد و پودر هل تهیه می‌شود. حاجی بادام به دلیل اندازه کوچک و لطیف خود، به عنوان یک گزینه مناسب برای پذیرایی در مراسم‌ها و مناسبت‌ها شناخته می‌شود. همچنین، نوع دیگری از این شیرینی به نام حاج پسته وجود دارد که در تهیه آن به جای بادام، از پسته استفاده می‌شود.
برخی معتقدند که حاجی بادام در زمان قاجار توسط حاج خلیفه علی رهبر، یکی از معروف‌ترین شیرینی‌پزان یزدی، ابداع شده است. او در سفر حج مقداری از این شیرینی را با خود به همراه برده و پس از بازگشت، نام این شیرینی به خاطر باقی ماندن آن در جیبش به "حاجی بادام" شهرت یافته است.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی سوهان قم

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، سوهان قم

شیرینی سوهان قم

سوهان قم یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های سنتی ایران است که تاریخچه آن به دوران قاجار برمی‌گردد. طبق روایات محلی، زمانی که نماینده ناصرالدین شاه برای افتتاح صحن جدید حضرت معصومه به قم آمده بود، پس از صرف ناهار با حلوای شیرینی که با پسته کوبیده شده تهیه شده بود، پذیرایی شد. او به قدری از این حلوا خوشش آمد که گفت: "این حلوا مانند سوهان خستگی از تن ما برد." از آن زمان به بعد، نام این شیرینی سوهان شد.
مواد تشکیل‌دهنده سوهان قم شامل آرد جوانه گندم، عسل، زعفران، هل، شکر و پسته است. امروزه سوهان قم در کشورهای عربی طرفداران زیادی دارد و به عنوان یک سوغات محبوب شناخته می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی کاک کرمانشاه

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، کاک کرمانشاه

شیرینی کاک کرمانشاه

شیرینی کاک یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محبوب ایرانی است که از لایه‌های بسیار نازک خمیر تهیه می‌شود. مواد اصلی تشکیل‌دهنده این شیرینی شامل آرد گندم، پودر قند، پودر پسته، پودر نارگیل، خلال بادام، تخم‌مرغ، روغن، دارچین و پودر هل است. برای تهیه کاک، چند لایه از این خمیر را به دقت دور هم می‌پیچند و سپس روی آن پودر قند، دارچین یا پودر پسته می‌ریزند. این ترکیب باعث می‌شود که طعم و عطر شیرینی بسیار دلپذیر و خاص شود. شیرینی یوخه شیراز از نظر طعم و شکل، شباهت زیادی به کاک کرمانشاه دارد و هر دو جزء سوغات معروف مناطق خود هستند.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی نخودچی

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، نخودچی

شیرینی نخودچی

بدون شک، شیرینی نخودچی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که اصالت آن به قزوین برمی‌گردد. این شیرینی از کره، آرد نخودچی، شکر، هل، گلاب، زعفران و پودر پسته تهیه شده و بافت بسیار نرمی دارد. شیرینی نخودچی را با چای یا دمنوش‌های دیگر نوش جان کنید.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی کنجدی

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، کنجدی

شیرینی کنجدی

کنجد منبعی غنی از مواد معدنی مانند آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است؛ به همین دلیل، شیرینی کنجدی که با پایه کنجد تهیه می‌شود، بسیار مقوی و پرخاصیت است. شیرینی کنجدی از زرده تخم‌مرغ، شکر و کنجد تهیه می‌شود و شکل ظاهری آن شامل قطعات منظمی از کنجد فشرده شده است. این شیرینی نه تنها طعمی دلپذیر دارد، بلکه به خاطر خواص مغذی‌اش، گزینه‌ای عالی برای میان‌وعده‌ها محسوب می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی قندفوت

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، قندفوت

شیرینی قندفوت

قند فوت نوعی قند است که با اضافه کردن رنگ یا مواد دیگری مثل کنجد، زعفران یا کاکائو به شکر تهیه می‌شود. این نوع قند شبیه آبنبات می‌باشد که بجای قند با چای مصرف می‌شود و در انواع رنگی، کنجدی، زعفرانی و کاکائویی تولید می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی پولکی

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، پولکی

شیرینی پولکی

پولکی یکی از شیرینی‌های معروف اصفهان است که از ترکیب آب، شکر و سرکه سفید تهیه می‌شود. این مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت می‌گذارند تا به رنگ طلایی درآید. سپس مایع به دست آمده را به صورت لایه‌ای نازک روی سینی پهن می‌کنند و پس از خشک شدن، پولکی آماده می‌شود. پولکی در طعم‌های مختلفی همچون زنجبیلی، زعفرانی، نارگیلی، لیمویی، عسلی، خشخاشی، هل، دارچینی و نعنایی عرضه می‌شود. این شیرینی از خانواده آب‌نبات‌هاست و به دلیل نازکی و شفافیتش که به شکل پولک است، به آن "پولکی" می‌گویند. میزان کالری پولکی نسبت به قند کمتر است و به همین دلیل برای افرادی که رژیم غذایی دارند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی بادام سوخته

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، بادام سوخته

شیرینی بادام سوخته

بادام سوخته، با وجود نامش که یادآور طعم تلخ سوختگی است، طعمی شیرین دارد. برای تهیه بادام سوخته، مخلوطی از بادام، آب و شکر را حرارت می‌دهند تا شکر ذوب شده و روی بادام پوششی غلیظ و شیرین ایجاد کند. در این فرآیند، رنگ بادام تیره می‌شود و به همین دلیل این شیرینی سنتی به نام "بادام سوخته" شناخته می‌شود. برای افزایش طعم و عطر این شیرینی، در برخی موارد بر روی بادام‌ها کنجد نیز اضافه می‌شود. بادام سوخته امروزه در آجیل و حتی در برخی غذاها استفاده می‌شود و طعم لذیذی به آن‌ها می‌بخشد. همچنین می‌توان این شیرینی مقوی و خوشمزه را با چای یا دمنوش نوش جان کرد. هرچند خواستگاه این شیرینی شهر شیراز است، اما در استان‌های کردستان و گیلان نیز تولید می‌شود و محبوبیت زیادی دارد.

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران | شیرینی نان پنجره‌ای

خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایران، نان پنجره‌ای

شیرینی نان پنجره‌ای

نان پنجره‌ای یا خاتون پنجره یکی از قدیمی‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که به خاطر ظاهرش، که شبیه پنجره است، به این نام معروف شده است. مواد تشکیل‌دهنده آن شامل آرد گندم، تخم‌مرغ، پودر نشاسته و گلاب است که با خاک قند تزئین می‌شود. با اضافه کردن رنگ‌های مجاز خوراکی، شیرینی‌های رنگارنگ و جذابی تهیه می‌شود. این شیرینی که دارای اصالت نروژی است، در استان‌های مختلف ایران مانند یزد و گیلان تولید می‌شود و به ویژه در ایام عید بسیار پرطرفدار است.

متن دیدگاه

کامنت کاربر

کیک یزدی چی>

ماه رمضان در کشورهای مختلف

رمضان در کشورهای مختلف

سفره افطار، تزیین خیابان ها
جشنواره رمضان

جشنواره رمضان

هالووین در کشورهای مختلف

هالووین در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال هالووینی
جشنواره هالووین

فستیوال هالووین

زمستان در کشورهای مختلف

زمستان در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال برفی
جشنواره برفی

فستیوال زمستانی

روز ولنتاین در کشورهای مختلف

ولنتاین در کشورهای مختلف

معرفی 23 فستیوال ولنتاینی
شب یلدا در کشورهای مختلف

یلدا در کشورهای مختلف

آشنایی با 21 فستیوال یلدایی
جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان

جاهای دیدنی چابهار

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان
سوغات خوراکی و صنایع دستی چابهار

سوغات چابهار

از چابهار چه بخریم؟
سوغات خوراکی و صنایع دستی اصفهان

سوغات اصفهان

از اصفهان چه بخریم؟