ترشی لیته
ترشی لیته یکی از محبوبترین ترشیها در ایران است که از ترکیب چندین نوع سبزی و میوه تهیه میشود. این ترشی به دلیل طعم تند و خوشمزهاش معمولاً به عنوان چاشنی در کنار غذاهای اصلی سرو میشود.
برای تهیه ترشی لیته، تعدادی بادمجان قلمی كه پوستشان كنده شده را از وسط نصف كرده و با كمی نمک روی حرارت ملایم قرار دهید و با اضافه كردن مقداری سرکه روی آن، صبر کنید تا سرکه به جوش آید. بعد از جوش آمدن سركه، بیست دقیقه زمان دهید تا بادمجانها بپزند. بعد از پخت بادمجانها آنها را روی تخته ساطوری كنید. سپس سبزیجات ترشی را آماده كنید بدین صورت كه هویج، ساقه کرفس، کلم برگ، خیار، فلفل سبز و تعدادی حبه سیر را توسط دستگاه خردکن، کاملا ریز و خرد كنید.
همه سبزیجات را همراه با بادمجانهای ساطوری شده خوب با هم مخلوط كنید و ادویه ترشی كه شامل زردچوبه، نمک، سیاهدانه، پودر تخم گشنیز، پودر گلپر و پودر زیره میباشد را به آن اضافه كنید. سپس سبزیجات خشک که شامل ریحان، نعناع، ترخون و مرزه خشک میباشد را به مواد ترشی اضافه کرده و خوب مخلوط كنید. نهایتا یک الی دو لیوان سرکه را آرام آرام به مواد ترشی اضافه كنید تا مواد نسبتا غلیظی داشته باشید. ترشی لیته آماده را داخل ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و در ظرف را محکم ببندید، ۲۴ ساعت آنرا در دمای محیط قرار دهید. حال ترشی آماده است. برای ماندگاری بهتر، آن را داخل یخچال نگهداری كنید. ترشی لیته را هم با بادمجان کبابی و هم با بادمجان پخته شده در سرکه میتوان تهیه کرد.