(98) 913 687 4610
 ایران، یزد


ترشی‌ها و رب‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی

ترشی‌ها و رب‌های پرطرفدار ایرانی

ترشی‌ها و رب‌های پرطرفدار ایرانی


ریشه‌های ترشی انداختن به حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد در بین‌النهرین بازمی‌گردد، جایی که انواع سبزیجات را در سرکه و نمک نگهداری می‌کردند. این روش نگهداری به تدریج در سراسر خاورمیانه گسترش یافت و سپس به اروپا و آمریکا راه پیدا کرد، به طوری که در هر منطقه با مواد اولیه و سلیقه‌های محلی سازگار شد. پیش از اختراع یخچال، ترشی انداختن یکی از روش‌های اصلی برای نگهداری مواد غذایی بود. برای مثال، در بین‌النهرین تا سال ۲۰۳۰ پیش از میلاد، خیار را ترشی می‌انداختند. این روش با قرار دادن سبزیجات و میوه‌ها در نمک یا سرکه برای مدت طولانی، علاوه بر حفظ مواد غذایی، طعم آن‌ها را نیز تثبیت می‌کرد.
اگرچه تکنیک‌های ترشی انداختن در طول زمان پیچیده‌تر شده‌اند، اما اصول اولیه آن همچنان بر پایه استفاده از نمک و آب استوار است. این روش نه تنها امکان نگهداری مواد غذایی را فراهم می‌کند، بلکه طعم آن‌ها را نیز برای فصول سرد سال حفظ می‌کند. از ترشی‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی می‌توان به لیته، ترشی سیر، ترشی کلم و ترشی مخلوط اشاره نمود.
رب انار، رب لیموعمانی و رب آلوچه از چمله رب‌های پرکاربرد ایرانی هستند که در طبخ بسیاری از غذاها، استفاده می‌شوند.

ترشی لیته

ترشی لیته

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، لیته

ترشی خوشمزه لیته

ترشی سیر

ترشی سیر

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، سیر

ترشی خوشمزه سیر

ترشی کلم

ترشی کلم

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، کلم

ترشی خوشمزه کلم

ترشی مخلوط

ترشی مخلوط

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، مخلوط

ترشی خوشمزه مخلوط

ترشی بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم پر

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان خوشمزه

ترشی کدو حلوایی

ترشی کدو حلوایی

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، کدو حلوایی

ترشی کدو حلوایی خوشمزه

رب انار

رب انار

معروف‌ترین رب‌های ایران، رب انار

رب انار خوشمزه

رب نارنج

رب نارنج

معروف‌ترین رب‌های ایران، رب نارنج

رب نارنج خوشمزه

رب آلوچه

رب آلوچه

معروف‌ترین رب‌های ایران، رب آلوچه

رب آلوچه خوشمزه

ترشی فلفل

ترشی فلفل

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، فلفل

ترشی خوشمزه فلفل

خیارشور

خیارشور

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، خیارشور

خیارشور خوشمزه

زیتون شور

زیتون شور

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، زیتون شور

زیتون خوشمزه

ترشی بچه بلال

ترشی بچه بلال

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، بیبی کورن

ترشی بیبی کورن خوشمزه

ترشی گوجه فرنگی

ترشی گوجه فرنگی

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، گوجه فرنگی

ترشی خوشمزه گوجه فرنگی

ترشی انبه

ترشی انبه

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، انبه

ترشی انبه خوشمزه

رب لیمو عمانی

رب لیمو عمانی

معروف‌ترین رب‌های ایران، رب لیمو عمانی

رب لیمو عمانی خوشمزه

رب زرشک

رب زرشک

معروف‌ترین رب‌های ایران، رب زرشک

رب زرشک خوشمزه

رب ازگیل

رب ازگیل

معروف‌ترین رب‌های ایران، رب ازگیل

رب ازگیل خوشمزه

ترشی هفت بیجار

ترشی هفت بیجار

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، هفت بیجار

ترشی هفت بیجار خوشمزه

ترشی بندری

ترشی بندری

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، بندری

ترشی خوشمزه بندری

ترشی نازخاتون

ترشی نازخاتون

معروف‌ترین ترشی‌های ایران، نازخاتون

ترشی نازخاتون خوشمزه

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی لیته

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، لیته

ترشی لیته

ترشی لیته یکی از محبوب‌ترین ترشی‌ها در ایران است که از ترکیب چندین نوع سبزی و میوه تهیه می‌شود. این ترشی به دلیل طعم تند و خوشمزه‌اش معمولاً به عنوان چاشنی در کنار غذاهای اصلی سرو می‌شود.
برای تهیه ترشی لیته، تعدادی بادمجان قلمی كه پوستشان كنده شده را از وسط نصف كرده و با كمی نمک روی حرارت ملایم قرار دهید و با اضافه كردن مقداری سرکه روی آن، صبر کنید تا سرکه به جوش آید. بعد از جوش آمدن سركه، بیست دقیقه زمان دهید تا بادمجان‌ها بپزند. بعد از پخت بادمجان‌ها آنها را روی تخته ساطوری كنید. سپس سبزیجات ترشی را آماده كنید بدین صورت كه هویج، ساقه کرفس، کلم برگ، خیار، فلفل سبز و تعدادی حبه سیر را توسط دستگاه خردکن، کاملا ریز و خرد كنید.
همه سبزیجات را همراه با بادمجان‌های ساطوری شده خوب با هم مخلوط كنید و ادویه ترشی كه شامل زردچوبه، نمک، سیاه‌دانه، پودر تخم گشنیز، پودر گلپر و پودر زیره می‌باشد را به آن اضافه كنید. سپس سبزیجات خشک که شامل ریحان، نعناع، ترخون و مرزه خشک می‌باشد را به مواد ترشی اضافه کرده و خوب مخلوط كنید. نهایتا یک الی دو لیوان سرکه را آرام آرام به مواد ترشی اضافه كنید تا مواد نسبتا غلیظی داشته باشید. ترشی لیته آماده را داخل ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و در ظرف را محکم ببندید، ۲۴ ساعت آنرا در دمای محیط قرار دهید. حال ترشی آماده است. برای ماندگاری بهتر، آن را داخل یخچال نگهداری كنید. ترشی لیته را هم با بادمجان کبابی و هم با بادمجان پخته شده در سرکه می‌توان تهیه کرد.

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی سیر

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، سیر

ترشی سیر

سیر ترشی از ترشی‌های بسیار پرطرفدار در ایران می‌باشد که با استفاده از سیر تازه، سرکه، نمک و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این ترشی در کنار بسیاری از غذاهای ایرانی سرو می‌شود و اگر نگران بوی بد سیر هستید، می‌توانید با جویدن کمی چای خشک آن را از بین ببرید. سیر ترشی از قراردادن سیر خشک در درون سرکه تهیه می‌شود و هرچه بیشتر در سركه بماند مرغوب‌تر می‌شود. همه ما نام سیر ترشی هفت ساله به گوشمان خورده است كه سن ترشی نشانه مرغوبیت بالای آن است. خاستگاه اولیه این ترشی شمال ایران و استان گیلان می‌باشد.

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی کلم

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، کلم

ترشی کلم

ترشی کلم قرمز یکی از ترشی‌های خوشرنگ ایرانی است كه با استفاده از کلم قرمز، هویج، سرکه و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این ترشی طعم بسیار خوشمزه و ملسی دارد و معمولاً به عنوان دورچین غذا (برای تزیین غذا) یا در تركیب با سالاد مصرف می‌شود. همچنین می‌توانید از آب این ترشی در سس سالاد استفاده نمایید.

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی مخلوط

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، مخلوط

ترشی مخلوط

ترشی مخلوط یکی از چاشنی‌های خوش‌طعم و پرطرفدار ایرانی است که البته در کشورهای دیگر نیز تهیه می‌شود و مختص ایران نیست. این ترشی با تنوع در مواد اولیه و طعم‌دهنده‌ها در آشپزی ملل مختلف جایگاه ویژه‌ای دارد. در آشپزی ایالات متحده، ترشی مخلوط معمولاً شامل سبزیجاتی مانند خیار، گل کلم، پیازهای بزرگ خرد شده و فلفل دلمه‌ای است. به این ترکیب، سیر، شوید، ادویه‌های معطر و فلفل تند اضافه کرده و همه را در سرکه قرار می‌دهند. در آشپزی بریتانیا، ترکیبات ترشی مخلوط اغلب شامل پیازهای کوچک کامل، خیارشور و گل کلم است. در آشپزی هندی، ترشی مخلوط معمولاً شامل میوه‌هایی همچون انبه و لیمو به همراه سبزیجات است. این ترشی برخلاف نمونه‌های غربی با استفاده از روغن تهیه می‌شود و به جای سرکه، از آب لیمو یا سایر مواد اسیدی برای طعم‌دهی استفاده می‌کنند. ادویه‌های متنوع هندی نیز به این ترشی طعمی خاص و متفاوت می‌بخشند.

اما ترشی مخلوط ایرانی از ترکیباتی همچون گل کلم، هویج، خیار، کرفس، بادمجان، سیب‌زمینی ترشی (کوچک)، پیاز ریز، سیر، فلفل سبز، سبزیجات معطر (مانند مرزه، شوید و ترخون)، ادویه‌های مخصوص و سرکه تهیه می‌شود. این ترشی با طعم بی‌نظیر خود یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌ها در سفره‌های ایرانی است که اشتهای هر کسی را باز می‌کند!

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی بادمجان شکم پر

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم‌پر یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین ترشی‌های ایرانی است که می‌توان آن را در تمام فصول سال تهیه کرد. این ترشی با استفاده از بادمجان ریز، سبزیجات معطر، سیر، فلفل سبز تند، هویج، ادویه‌های مخصوص و سرکه آماده می‌شود و طعمی بی‌نظیر به سفره‌های شما می‌بخشد.

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی کدو حلوایی

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، کدو حلوایی

ترشی کدو حلوایی

ترشی کدو حلوایی به‌طور خاص در قرن نوزدهم، به ویژه در مناطق روستایی آمریکا، محبوبیت زیادی پیدا کرد. خانواده‌ها به دنبال راه‌هایی برای نگهداری محصولات خود بودند و کدو حلوایی به دلیل فراوانی و چندمنظوره بودن، گزینه‌ای مناسب به شمار می‌رفت. دستورهای تهیه ترشی کدو حلوایی در کتاب‌های آشپزی شروع به ظهور کردند که یکی از ذکرهای قابل توجه آن، دستور پختی از نسخه ۱۹۳۱ مجله کشاورزی موفق است که نشان‌دهنده خلاقیت خانواده‌های کشاورز در آن زمان می‌باشد. آن‌ها اغلب از کدو حلوایی‌هایی استفاده می‌کردند که کیفیت مناسبی نداشتند و نمی‌توانستند تا زمستان دوام بیاورند.
طعم ترشی کدو حلوایی خاص است و معمولاً به خاطر ادویه‌هایی مانند دارچین و میخک، شیرین و ترش توصیف می‌شود. به طور خلاصه، ترشی کدو حلوایی نمونه‌ای جالب از چگونگی تکامل روش‌های سنتی نگهداری غذا است که همچنان ریشه در شیوه‌های فرهنگی دارد. این ترشی، که به عنوان ترشی کدو تنبل نیز شناخته می‌شود، یکی از ترشی‌های خوشمزه و مجلسی است و به خاطر طعم ملایم و شیرین کدو حلوایی و عطر دلپذیر ادویه‌ها، به عنوان یک چاشنی عالی در کنار غذاهای مختلف، به ویژه غذاهای گوشتی و کباب‌ها استفاده می‌شود.

رب خوشمزه و معروف ایرانی | رب انار

رب خوشمزه و معروف ایرانی، رب انار

رب انار

رب خوشمزه و معروف ایرانی | رب نارنج

رب خوشمزه و معروف ایرانی، رب نارنج

رب نارنج

رب خوشمزه و معروف ایرانی | رب آلوچه

رب خوشمزه و معروف ایرانی، رب آلوچه

رب آلوچه

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی فلفل

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، فلفل

ترشی فلفل

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | خیارشور

خیارشور ترشی خوشمزه و معروف ایرانی

خیارشور

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | زیتون شور

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، زیتون شور

زیتون شور

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی بچه بلال

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، بیبی کورن

ترشی بچه بلال

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی گوجه فرنگی

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، گوجه فرنگی

ترشی گوجه فرنگی

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی انبه

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، انبه

ترشی انبه

رب خوشمزه و معروف ایرانی | رب لیمو عمانی

رب خوشمزه و معروف ایرانی، رب لیمو عمانی

رب لیمو عمانی

رب خوشمزه و معروف ایرانی | رب زرشک

رب خوشمزه و معروف ایرانی، رب زرشک

رب زرشک

رب خوشمزه و معروف ایرانی | رب ازگیل

رب خوشمزه و معروف ایرانی، رب ازگیل

رب ازگیل

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی هفت بیجار

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، هفت بیجار

ترشی هفت بیجار

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی بندری

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، بندری

ترشی بندری

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی | ترشی نازخاتون

ترشی خوشمزه و معروف ایرانی، نازخاتون

ترشی نازخاتون

متن دیدگاه

ماه رمضان در کشورهای مختلف

رمضان در کشورهای مختلف

سفره افطار، تزیین خیابان ها
جشنواره رمضان

جشنواره رمضان

هالووین در کشورهای مختلف

هالووین در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال هالووینی
جشنواره هالووین

فستیوال هالووین

زمستان در کشورهای مختلف

زمستان در کشورهای مختلف

معرفی 20 فستیوال برفی
جشنواره برفی

فستیوال زمستانی

روز ولنتاین در کشورهای مختلف

ولنتاین در کشورهای مختلف

معرفی 23 فستیوال ولنتاینی
شب یلدا در کشورهای مختلف

یلدا در کشورهای مختلف

آشنایی با 21 فستیوال یلدایی
جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان

جاهای دیدنی چابهار

جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان
سوغات خوراکی و صنایع دستی چابهار

سوغات چابهار

از چابهار چه بخریم؟
سوغات خوراکی و صنایع دستی اصفهان

سوغات اصفهان

از اصفهان چه بخریم؟